Innovatie projecten

Op dit moment lopen er de volgende innovatieprojecten:

 • Inzet EHealth
  Een mogelijkheid om educatie over ADHD of autisme te krijgen. Het ondersteunen van een behandeling of begeleidingstraject door de inzet van een al bestaand EHealth platform wordt onderzocht. Er zijn nog enkele testpersonen actief.
 • Techniek les voor ASS
  Inzet samenwerking CoderDojo, bibliotheek en techniekles voor de doelgroep. 

Afgeronde innovatieprojecten

 • Opzet Aankleed app
  Voor personen die moeite hebben met aankleden, het automatiseren van handelingen tot aankleden en personen die steeds afgeleid zijn en pictogrammen nodig hebben om zelfstandig te kunnen aankleden, wordt de aankleed app gemaakt..
 • Dronelessen voor ASS/ADHD kids
  Dronelessen met mini-drones om ook te leren dat je niet alles in één keer kan en om te oefenen met concentreren. Dit tijdens de groepsbegeleiding van kinderen 8-12 jaar. Geen verbeteringen merkbaar in concentratie, maar wel in het zelfvertrouwen!
 • Pilot Hulphond therapie “met kop en staart”
  Samen met Hulphond Nederland er er een pilot voor een kortdurende therapie voor kinderen met autisme/ ADHD gedaan. De honden kunnen zoveel ontspanning geven en kinderen activeren en motiveren om aan doelen te werken! Dit werkte erg goed en inmiddels heeft Hulphond Nederland dit als vaste therapievorm opgezet en een samenwerking met Klimkoord.

Wilt u meer weten over innovaties, klik hier.

Zoeken

Uw partner in dienstverlening

We werken samen met diverse vrijwilligers en zelfstandigen in uw regio. Snel expertise en zorg dichtbij!

UNIQ magazine