PMT

Psychomotorische Therapie, vaktherapie die actief ingezet wordt bij de begeleiding van kinderen en jongeren van 0-18 jaar met een vorm van ADHD en/of Autisme.

Door middel van bewegen, spel en creativiteit worden kinderen met een psychische stoornis ondersteund. Het is een ervaringsgerichte therapievorm. Psychische problemen kunnen leiden tot spanningen in een lichaam, ademhaling en bewegingsgedrag. De kinderen worden ondersteund om in hun oorspronkelijke kracht te komen en hun spanningen of klachten te verminderen.

Aanmelden kan via een jeugdconsulent van uw gemeente (altijd ons advies) of met een huisarts verwijzing. Echter niet alle gemeenten hebben PMT-behandeling ingekocht als zorg en als uw zorgverzekeraar de PMT vergoed, zal dat als eerste ingezet dienen te worden.

PMT is een vorm van behandeling. We zijn in ieder geval actief en gecontracteerd in regio Haaglanden, Westland, Zoetermeer en Lansingerland. De therapeuten hebben minimaal hun vaktherapeutische opleiding en zijn geregistreerd bij de Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB). U kunt daarom op een professionele ondersteuning rekenen en zorg op maat!

Zoeken

Uw partner in dienstverlening

We werken samen met diverse vrijwilligers en zelfstandigen in uw regio. Snel expertise en zorg dichtbij!

UNIQ magazine