Begeleiding groep

Gespecialiseerde groepsbegeleiding op maat. 
Voor jeugdigen leveren onze gepassioneerde zorgverleners zowel op zaterdagen als na schooltijd begeleiding groep in combinatie met begeleiding individueel. Veelal is dat op een locatie van Stichting Klimkoord of die van een aangesloten zorgverlener. Niet in elke gemeente is de groepsbegeleiding al opgestart, vraag dus eerst naar de mogelijkheden! Logeerweekenden en vakantieopvang dagen zijn soms ook mogelijk.

Groepsgrootte
De groepsgrootte is 4-8 jeugdigen (de meeste groepen hebben zes als maximum aantal kinderen met daarbij drie begeleiders). Er is veelal 1 op 2 begeleiding aanwezig. Er is dus veel gedragsbegeleiding en er wordt gewerkt aan zowel groepsdoelen als individuele doelen. De groepsdoelen zijn veelal doelen als “sociale vaardigheden, leren samen spelen, omgaan met teleurstellingen en leren samenwerken”.

Doelgroep
We richten ons uitsluitend op personen met ADHD/Autisme of aanverwante problematieken die een normaal tot hoogbegaafd niveau hebben en hun omgeving. De meer verstandelijk beperkten verwijzen we door naar de daarin gespecialiseerde instellingen. Voor verschillende leeftijden zijn er groepen. 6-10 jaar, 10-14 jaar en 14-18 jaar, waarbij de laatste groep vaak meer aan sport doet.

Begeleiding groep

Doelgericht
In overleg worden ook persoonlijke doelen vastgesteld en we beschrijven dit vervolgens in een zorgplan. Kom vrijblijvend op gesprek en meld je vraag aan via ons contactformulier!

Zoeken

Uw partner in dienstverlening

We werken samen met diverse vrijwilligers en zelfstandigen in uw regio. Snel expertise en zorg dichtbij!

UNIQ magazine