ASS je wilt leren solliciteren

Stichting Klimkoord heeft naar aanleiding van de landelijke Autismeweek  een uniek en gratis training opgezet voor 12 volwassenen of jongvolwassenen met een vorm van Autisme (Autisme Spectrum Stoornis, ASS) die willen leren om makkelijker te solliciteren naar een vaste baan of stageplaats. De training “ASS je wilt leren solliciteren”!

Missie/ einddoel in het kort:
Personen met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS), meer inzicht en kennis geven, zodat zij beter worden in het solliciteren naar stage of werk. Personen uit de doelgroep van Stichting Klimkoord leren solliciteren.

Inhoud training:
Tijdens de training wordt er aandacht besteed aan hoe je jezelf kan presenteren naar een werkgever, hoe je overkomt en wat handige vragen zijn om te stellen. Er wordt geoefend met het daadwerkelijk voeren van sollicitatiegesprekken. Ook is er informatie te verkrijgen over loopbaan keuzes, het uiterlijk van je CV en hoe je handig kan zoeken naar passende vacatures. Na afloop ontvangt u een bewijs van deelname.

Doelgroep:
Jongeren, jongvolwassenen en volwassenen met een vorm van autisme die een actieve training willen meemaken om te leren solliciteren.

Einddoel:
90% van de deelnemers hebben na één trainingsmiddag meer kennis en/of inzichten verkregen die zij kunnen inzetten bij sollicitaties naar stage of werk. Dit kan gemeten worden door evaluatieformulieren te laten invullen aan het einde van de trainingsmiddag.

Wat de doelgroep kan komen halen:

  • Uitleg over waarom jij jezelf belangrijk mag vinden!
  • Loopbaan coaching
  • Oefenen met solliciteren en goede tips krijgen
  • Ontdekken hoe je over komt bij anderen
  • Je kan je CV komen laten beoordelen
  • Ontdekken hoe je jezelf kan presenteren

Wat verwachten we van de deelnemers:

  • Een hele middag tijd
  • Actief meedoen met het oefenen van sollicitatiegesprekken
  • Lef!

Waar en wanneer:
De training “ASS je wilt leren solliciteren” wordt normaal gesproken gegeven op de prachtige locatie van Priva, Zijlweg 3 in De Lier. Maar door een tekort aan deelnemers is dit nu angepast. De locatie is geworden: Heliotroop 23b te ‘s-Gravenzande.

Na een aantal succesvolle trainingen wordt deze door gebrek aan deelnemers alleen nog aan bedrijven gegeven.

Kosten:

ASS je wilt leren solliciteren

De training wordt, in het kader van de landelijke Autismeweek, gesponsord door Stichting Klimkoord en (door diverse beursvloer-matches) ondersteund door topmanagers van Lionsclub “De Glazen stad”, Patijnenburg Naaldwijk en diverse enthousiaste vrijwilligers. De training wordt u daardoor gratis aangeboden maar we vragen wel om een actieve houding, een middag tijd en veel lef!

Opgeven?
<<niet meer mogelijk>>

Zoeken

Uw partner in dienstverlening

We werken samen met diverse vrijwilligers en zelfstandigen in uw regio. Snel expertise en zorg dichtbij!

UNIQ magazine