Spirit of autisme

Spirit of Autism – Verdiepingsdagen voor professionals

met Marieke de Vrij en Marleen Oosterhof

Ben jij een professional werkend op het gebied van autisme, en sta je open voor de spirituele visie rondom deze doelgroep, kom dan naar de unieke verdiepingsdagen “Spirit of Autism”. Een bijscholing rondom Autisme door Lianne Kortleve i.s.m. stichting Klimkoord met gastsprekers Marieke de Vrij* en Marleen Oosterhof-van der Poel*. Zij delen deze dag o.a. de belangrijkste resultaten van de vele jaren van onderzoek op dit onderwerp op (inter)nationaal gebied. De diepere lagen van autisme worden uitgelegd en je gaat ontdekken hoe je dit kunt ervaren en hoe zich dit verhoudt tot je grondhouding in het werken met mensen met Autisme.  

Doelgroep:
Ben jij een professional in zorg- of ondersteuning van volwassenen of kinderen met Autisme of zit je in een andere functie op dit gebied, kom je verrijken met deze unieke verdiepingsdagen.

Professionals uit: gezondheidszorg, onderwijs, kinderopvang, (geestelijke) gezondheidszorg, jeugdzorg, politie/justitie, welzijnswerk.

Wat gaan we doen?

  • Deze dag worden onderzoeksresultaten m.b.t. benaderingswijze van mensen met autisme gedeeld. Er wordt veel tijd besteed aan uitleg en verkennen wat deze inspiraties en kennis in de praktijk betekenen voor jou als professional.
  • Onze gastspreker *Marleen Oosterhof-van der Poel (GZ-psycholoog en orthopedagoog) zal je de eerste dag meenemen in de wondere wereld van de resultaten en ervaringen rondom het werken met kinderen en ouders met autisme en spiritualiteit.
  • Naar aanleiding van de inzichten zal *Marieke de Vrij (spiritueel trendsetter en maatschappelijk raadsvrouw) de tweede dag schouwingen doen t.a.v. jouw ingebrachte vragen en casuïstiek.
  • Deze twee dagen worden de volgende onderdelen besproken en onderzocht: *Onderzoeken van de zingeving van autisme, *de rol daarvan in een familiesysteem, *het ontdekken en vinden van gevoelslagen t.o.v. (dwangmatig) gedrag bij personen met autisme, *integratie van deze twee elementen in de praktijk, *je eigen grondhouding verbeteren, *signaleren van stress signalen, *vernieuwde zienswijze verkennen in de belevingswereld bij autisme, *communicatie en een systemische werkhouding onderzoeken.

Wanneer en waar:
Data:19 april en 24 mei
Tijd: 10:00-16:00 uur
Locatie De Kiem, Julianaweg 91, ‘s-Gravenzande

Investering:
€265,00 euro per persoon (Inclusief koffie/thee en lunch)
Aangesloten zelfstandigen bij Stichting Klimkoord krijgen 10% korting. 

Aanmelden via het aanmeldformulier voor de “verdiepingsdagen Spirit of Autisme”.
Voor vragen bel of gerust naar Lianne Kortleve via: mail@liannekortleve.nl

We ontmoeten jou graag!
Lianne Kortleve
tel. Nr. 06-41290262

(Voor meer informatie over Marieke de Vrij zie website: http://devrijemare.nl/marieke-de-vrij)

Uw partner in dienstverlening
We werken samen met diverse vrijwilligers en zelfstandigen in uw regio. Snel expertise en zorg dichtbij !