Aankleed-app

De aankleed-app – handig voor na het slapen!
“Laat mensen met een handicap zichzelf zelfstandig aankleden!”

De aankleed-app is een hulpmiddel dat tijdelijk of permanent ingezet kan worden bij het (leren) aankleden. Vooral geschikt als je ADHD hebt en jezelf niet kan concentreren op het aankleden of als je Autisme hebt en moeite hebt met automatiseren. Een magnifiek hulpmiddel dat helpt om zelfstandiger te worden!

Wat is de aankleed app.?
Een zeer eenvoudig te bedienen schema dat steeds aangeeft welke stap je moet zetten om je te gaan aankleden. eenmaal een stap gezet, dan klik je de stap aan en komt de volgende tevoorschijn! Er kan ondersteuning zijn van een plaatje, foto, filmpje en gesproken tekst. Precies wat jij nodig hebt!
voorbeeld scherm aankleed app
download taakplanner aankleed-app -091015
HANDLEIDING_OCHTENDRITUEEL

Waarom is de aankleed-app er gekomen?

  • Jonge kinderen met autisme leren vaak aan de hand van pictogrammen en pedagogische ondersteuning om zichzelf aan te kleden. Dit proces duurt vaak erg lang. Om dit te versnellen en eenvoudiger te maken is een aankleed-app een goed hulpmiddel.
  • Personen met ADHD kunnen vaak afgeleid zijn en daardoor moeilijker leren zichzelf aan te kleden. Drie keer een lange broek in de handen hebben in plaats van de onderbroek is niet handig en de aankleed-app. kan dit voorkomen. Het bespaard tijd en frustraties!
  • Ook voor minder begaafde mensen en ouderen kan het een hulpmiddel zijn waardoor ze onafhankelijk van zorgverleners zichzelf kunnen aankleden. vergroten zelfstandigheid is een mooi iets en de aankleed-app gaat daarbij helpen!
  • Aankleden doe je zowel voor als na het slapen gaan en dit is daardoor een veelvuldig voorkomende taak. De aankleed-app. helpt mensen met een handicap zelfstandiger te worden in deze taak.

De techniek
Het programma kan op een computerscherm gezet worden of op een mobieltje, waarbij zowel de volgorde van handelen, het geluid als het pictogram getoond kan worden. De handelingen kunnen zeer gedetailleerd of juist in globale stappen weergegeven worden, dit is eenvoudig instelbaar.

>Het filmpje van het ontwikkelteam “We Think Easy”

Persbericht mrt 2016:

Speciaal voor mensen met een Autisme Spectrum Stoornis of ADHD, hebben wij van wethinkeasy.nl een nieuwe app ontwikkeld voor de iPhone: de Taakplanner. Stichting Klimkoord steunt dit initiatief van harte!

Met deze app kunnen gebruikers trainen welke stappen ze allemaal moeten zetten tijdens het “ochtendritueel” (aankleden e.d.). Stap voor stap kunnen ze zien wat ze moeten doen op hun smartphone. De begeleider (ouder) kan zelf bepalen welke stappen ze op willen nemen in de Taakplanner.

De app is gratis te downloaden en gebruiken.

De Taakplanner is eenvoudig te gebruiken, met zo min mogelijk ingewikkelde knopjes of menu’s. De vormgeving is prikkelarm, zonder kleuren waar mensen zich aan kunnen storen, en geheel instelbaar naar de wens van de gebruiker. Er zit een inlog systeem op met dierenplaatjes, om privacy te garanderen, maar als dit te lastig is, kan het ook makkelijk uit worden gezet.

De makers, Axel Bosters en Maarten Meulendijks, zijn zelf lichamelijk gehandicapt (rolstoelafhankelijk) en willen software ontwikkelen voor mindervalide gebruikers. Hierbij is het belangrijk dat de software gratis blijft, omdat veel zorgpakketten zo duur zijn. Zeker voor mensen die zelf afhankelijk zijn voor zorg. Dat kan anders. De app is ontwikkeld in samenwerking met Stichting Klimkoord en plaatjes van Sclera.be. De makers hebben de app geheel belangeloos ontwikkeld.

In de toekomst zijn uitbreidingen voor andere taken mogelijk, en ook een Android app staat op de wensenlijst.

Verbeteringen aanbrengen kan!
Mis je een bepaalde stap of pictogram, dan horen we dat graag en kunt u ons mailen via het contactformulier. Er wordt door Stichting Klimkoord in teamverband aan dit project gewerkt, samen met mensen met ADHD, mensen met Autisme en een Pedagogische wetenschapper.

<< Terug naar de apps van We Think Easy
<< Home

Uw partner in dienstverlening

We werken samen met diverse vrijwilligers en zelfstandigen in uw regio. Snel expertise en zorg dichtbij !

Nu ook vacatures